Powrót ze stażu w Salamance
Po miesięcznym stażu zawodowym w Hiszpanii powróciła do
kraju pierwsza grupa naszych uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych
oraz Technikum Hotelarstwa. Zespół 16 osób wraz z opiekunami p. Ewą Brzozowską,
nauczycielką j. angielskiego i p.Sabiną Dyjak, nauczycielką przedmiotów
zawodowych przebywał w Salamance realizując projekt Leonardo da Vinci- Mobilność
IVT - Praktyki zawodowe dla młodzieży uczącej się - pt „Staże w branży
turystycznej, gastronomicznej i hotelarskiej w Unii Europejskiej”,
współfinansowany w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki ze środków
Europejskiego Funduszu Społecznego. Celem projektu było umożliwienie młodym
ludziom zdobycia doświadczenia zawodowego i praktyki w zawodach gastronoma oraz
hotelarza na europejskim rynku pracy.